Terug naar projectenoverzicht

Hulp gezinnen: zelfredzaamheid (Project nr. 009)


Ook deze kinderen hebben onze hulp nodig!
Met uw hulp willen wij - in 2012 - in Moldavië een familieprogramma zelfredzaamheid opzetten. Dit ten behoeve van gezinnen met gehandicapte kinderen.

Waarom een familieprogramma?
Families op het platteland van Moldavië zijn extreem arm. Er is weinig werk en velen vertrekken naar het buitenland om daar werk te zoeken, met achterlating van hun kinderen bij de opa's en oma's. Gezinnen met gehandicapte kinderen zijn nog armer, door de extra onkosten die ze hebben. De moeders kunnen vaak niet uit werken gaan, omdat ze thuis voor hun gehandicapte kind moeten zorgen. Geschikte opvang voor deze kinderen is er niet op het platteland.

Hoe werkt dit familieprogramma?
Alle families met gehandicapte kinderen hebben - via de Moldavische organisatie Keystone - aan kunnen geven met welk hulpmiddel zij hun eigen situatie zouden kunnen verbeteren. Dit kan zijn, een:

Onze Stichting Helping Hand Moldavia zorgt ervoor dat deze hulpmiddelen worden aangeschaft en de medewerkers van Keystone geven de nodige begeleiding bij dit project. De families betalen uit de gemaakte winst, de aanschafkosten - of in ieder geval een deel daarvan - weer terug aan de organisatie in Moldavië. Hiervoor tekenen zij een contract. Met dit geld worden dan weer nieuwe families geholpen. Zo is de cirkel rond!Maïs- en graanmolens in diverse prijzen van 150 – 400 euro

 


Konijnen/ en kippenhokken 60 - 200 euro

 


Naaimachine 200 euro Eenvoudige breiplankjes 15 euro per set

Onze slogan voor deze actie luidt:
HELP
gezinnen - met gehandicapte kinderen in Moldavië -
op weg naar een betere toekomst!

Uw hulp maakt echt een verschil!!!


Zij wachten op ons!!

 

Terug naar projectenoverzicht